Kuchenne rewolucje - restauracja "Zajazd Dwa Koguty". Jak wypadnie rewolucja we Przędzelu?

Data: 2023-09-14 14:20:01 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Danuta Awolusi
udostępnij Tweet

Na antenie telewizji TVN oraz w serwisie Player.pl ruszyła właśnie jesienna, 27 edycja programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler po raz kolejny ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku? 

Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" w mieście Przędzel. fot. East News / mat. prasowe x-news

Kuchenne rewolucje: Zajazd Dwa Koguty – opis. Co się wydarzy? 

Miejscowość Przędzel znajduje się w północnej części Podkarpacia, nad rzeką San. To tutaj Maciej otworzył Zajazd Dwa Koguty. Mężczyzna ma osiemnaście lat doświadczenia w gastronomii, pracował za granicą jako kucharz. Zatrudnił jednak personel, który słabo zna się na rzeczy, dlatego wszystkim musi zajmować się sam. Uwielbia też krytykować innych, w lokalu panuje napięta atmosfera. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Gospoda Kaszubski Polot – menu, ceny, gdzie jest?

Zajazd jest na granicy bankructwa. Wzywa na pomoc Magdę Gessler, ale nie ma zamiaru przyjmować jej uwag... Jego charakter to trudny orzech do zgryzienia. 

Kuchenne rewolucje: Zajazd Dwa Koguty – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?

Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Zajazd Dwa Koguty można zobaczyć w czwartek, 14 września 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Czytaj również: Przysięga - odc. 565 - streszczenie - Emir, Kemal i Feride poszukują dowodów na Umita

Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl

Kuchenne rewolucje: Zajazd Dwa Koguty – gdzie to?

Restauracja Zajazd Dwa Koguty - a właściwie Gospoda Lasowiackie serce - znajduje się w Przędzelu, przy ul. Mickewicza 290. Lokal otrzymał nowe - białe i czerwone barwy, zgodne z tradycją regionu. 

Kuchenne rewolucje: Zajazd Dwa Koguty – menu

Restauratorka zapowiedziała, że lokal będzie serował kuchnię lasowiacką. To prosta i smaczna kuchnia, bazująca głównie na kapuście i ziemniakach. Pierwszym daniem będzie zielony twaróg łąkowy, a później goście dostaną gołąbki faszerowane ziemniakami i zeszkloną cebulą. Nie zabraknie także zupy chrzanowej, schabu karkowego, podanego z młodą kapustą i puree. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Bar Pomidor Cud-Malina, Elbląg – menu, ceny, gdzie jest?

Kuchenne rewolucje: Zajazd Dwa Koguty – czy rewolucja się udała?

Okazało się, że gołąbki z ziemniakami Magda Gessler określiła, jako "straszne". Schabowy również nie zachwycił, padły słowa, że ta restauracja jest "niejadalna". 

To jest nie dobre! Pan nie zdał egzaminu.

oceniła mistrzyni ze złością.

Winę za to ponosi właściciel, który zwolnił Justynę - osobę odpowiedzialną za sukces kolacji w programie. Kobieta przyznała, że nie była w stanie znieść strasznej atmosfery, jaka panowała w restauracji. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Trattoria Angelino Pasta Wino, Białystok – menu, ceny, gdzie jest?

Maciej nie chciał skomentować całej sytuacji, a jego matka jest zdania, że goście i tak przyjdą, by osobiście przekonać się o jakości jedzenia. 

Kuchenne rewolucje: Zajazd Dwa Koguty – książki

Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: Zajazd Dwa Koguty? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną Szybkie słodkości. 106 przepisów na ciasta, desery i lunchboxy od 3 do 30 minut! Publikacja Katarzyny Gintrowskiej to przepisy, które przygotujecie w błyskawicznym tempie!

Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Upiór w moherze
Iwona Banach
Upiór w moherze
Szepty ciemności
Andrzej Pupin
Szepty ciemności
Księga zaklęć
Agnieszka Rautman-Szczepańska
Księga zaklęć
Najukochańsza
Joanna Jagiełło
Najukochańsza
Strach ze strychu
Radek Jakubiak
Strach ze strychu
Strefa interesów
Martin Amis
Strefa interesów
Stajnia pod Lipami
Magdalena Zarębska ;
Stajnia pod Lipami
Draka na Antypodach
Katarzyna Ryrych ;
Draka na Antypodach
Pokaż wszystkie recenzje